Vytisknout článek
Poslat na email
 

Pistáciová krusta

Pistáciová krusta

Suroviny

  • 250 g nasekaných pistácií
  • 3 g soli
  • 25 g vody
  • 35 g Maltosecu
     

 

Postup

1.    Do větší mísy vsypte nasekané pistácie. Přisypte sůl a přilijte vodu. Vše opatrně propojte. Poté přisypte Maltosec a hnětejte špičkami prstů dokud se vše nespojí a nevznikne lepkavá směs

2.    Připravte si 2 pečící papíry. Směs vyklopte na jeden z nich a druhým papírem jej přiklopte. S pomocí válečku směs opatrně rozválejte na kompaktní tenkou vrstvu

3.    Sejměte vrchní pečící papír, vložte na plech a pečte v troubě 35 minut při 130°C (v horkovzdušné troubě při cca 110°C)

4.    Nyní již stačí krustu nalámat nebo nakrájet na potřebnou velikost a můžete podávat spolu s lososem, paštikou nebo kaviárem
 

[Pistáciová krusta]