Vytisknout článek
Poslat na email
 

Mandarinkové nadýchané želé (instangel)

Mandarinkové nadýchané želé (instangel)

Délka: 3,27 min

Suroviny

ZÁKLADNÍ SIRUP

  • 75g cukru, 60g vody
  • 9g glukózy tekuté

 

ŽELÉ

  • 400g mandarinkového džusu
  • 40g citrónové šťávy
  • 60g základního sirupu
  • 4 kapky mandarinkového esenciálního oleje
  • 35g Instangel


POSTUP

Nejprve si připravte nálev základního sirupu:
v nádobě smíchejte cukr, vodu a glukózu. Rozmíchejte a přiveďte k varu. Povařte min. 3 minuty, aby získal sirup odpovídající hustotu. Poté základní sirup vychlaďte.


Poté do nádoby nalijte mandarinkový džus, citrónovu štávu, základní sirup, kapky esenciálního oleje a Instangel.

Vše promíchejte ručním mixérem

Vložte do lednice a nechte vychladnout do ztuhnutí

Tuhé želé vyndejte z lednice. Rozdělte na více kousků, vložte do nádoby se šlehačem
Šlehejte po dobu 20 minut na nejvyšší výkon, až bude směs vzdušná a nadýchaná

Vlijte do formy a nechte opět tuhnout

Připravené nadýchané želé servírujte.


 

[Mandarinkové nadýchané želé (instangel)]