Molekularka.cz

Čokoládová espuma

Postup

1.    V kastrůlku přiveďte k varu smetanu. Do horké smetany přidejte 10g rozpustné kávy a přimíchejte cukr. Vše spolu svařte. Kastrůlek odstavte stranou z plotny a přidejte instantgel. Vše poctivě rozmíchejte

2.    Postavte kastrůlek zpět na plotnu, přisypte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání ji ve směsi rozpusťte. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěna, sundejte kastrůlek z plotny

3.    Připravte si větší mísu s ledovou vodou, nebo napusťte ledovou dodu do umyvadla a posaďte do ní kastrůlek s čokoládou. Nechte čokoládu zchladnou na cca 20°C. Poté ji nalijte do Espuma Whipu a zaveďte jednu bombičku N2O. Obsah řádně protřepejte a dejte do lednice na cca 1-2 hodiny zchladit

 

Čokoládovou pěnu můžete podívat v košíčku z Isomaltu nebo karamelu či spolu s piškotovým košíčkem. Jistě naleznete tisíce dalších kombinací, kterým bude tato lehká čokoládová pěna slušet
 

Mohlo by Vás zajímat

 

[data/cf-icon/icon-128-17.jpeg.detail.jpeg (289,18 kB)]

Suroviny

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.