Molekularka.cz

Vepřová panenka s mangem a okurkovým želé

Postup pro přípravu vepřové panenky

1.    Očištěnou a blan zbavenou vepřovou panenku nakrájejte na medailonky o síle asi 2cm

2.    Medailonky osolte, posypte mletým koriandrem a zakryjte fólií. Ponechejte 30 minut odležet

3.    Rozpalte pánev se 2 lžícemi olivového oleje a medajlonky zprudka opečte. Rozdělte do misek nebo na dezertní talíře a doplňte okurkovým želé, plátkem manga a ostrou omáčkou

 

Postup pro přípravu okurkového želé

1.    Okrájenou, očištěnou , případně jadérek zbavenou okurku pokrájejte na větší kostky. Ve vyšší nádobě kosky okurek rozmixujte

2.   Šťávu z okurek nalijte do misky, přidejte jemně pokrájené lístky koriandru, cukr, sůl, limetkovou šťávu a znovu vše rozmixujte. Ve vzniklé šťávě by neměly zůstat žádná vlákna, kousky bylinek, apod. želé by se vám špatně tvořilo a navíc by vypadalo nevzhledně. Pokud je tedy třeba, přefiltrujte ještě takto vzniklou šťávu přes filtrační sáček

3.    Připravte si menší hranatou misku s rovným dnem a vyložte ji potravinovou fólií. Postavte stranou

4.     Směs okurek a koření přelijte do menšího hrnce, přimíchejte rostlinnou želatinu a postavte na ploténku. Uveďte k mírnému varu. Jakmile je směs homogenní a rostlinná želatina zcela rozpuštěna, přimíchejte odměřené množství tequilly a ihned odstavte stranou, resp. směs nalijte do předem připravené hranaté misky. Nechte ztuhnou

5.     Jakmile je směs zcela ztuhnutá, nakrájejte na proužky
 

Mohly by Vás zajímat další recepty


 

[data/cf-icon/icon-100-17.jpeg.detail.jpeg (153,23 kB)]

Suroviny

10 porcí

 Vepřová panenka
  • 1 větší panenka
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mango

 

Okurkové želé
  • 250 ml p šťávy ze salátových okurek
  • lžíce lístků koriandru
  • 20 ml tequilly
  • 1 lžička cukru
  • 30 ml limetkové šťávy
  • sůl
  • 15 g rostlinné želatiny