Vytisknout Poslat na email

Slaninová pěna

Postup

1.    Slaninu nakrájejte na kostičky, lehce nasucho osmahněte na pánvi se silnějším dnem

2.    Opečenou slaninu zalijte vývarem a nechte vychladnout. Po 4 hodinách přeceďte přes hustší síto nebo filtrační sáček. Opatrně lžící nebo s pomocí papírové utěrky odstraňte všechen tuk, který se usadil na povrchu tekutiny

3.    Do tekutiny vmíchejte sójový lecitin a celý obsah vlijte do širší nádoby. S pomocí ponorného mixéru, který je z části ponořen do tekutiny a z části je nad tekutinou ponechte na hladině vznikat pěnu. K výrobě pěny můžete také použít i provzdušňovače

4.    Lžičkou nebo lžící postupně odebírejte pěnu a dávejte jí bokem do misky

Slaninová pěna je skvělým doplňkem k předkrmům nebo hlavním jídlům.

 

NÁŠ TIP

Skvěle vypadá i samostatně v kombinaci se zážitkovými degustačními lžícemi

 

Mohly by Vás zajímat další recepty

 

[data/cf-icon/icon-99-17.jpeg.detail.jpeg (51,63 kB)]

Suroviny

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.