Slaninová pěna
Postup
1. Slaninu nakrájejte na kostičky, lehce nasucho osmahněte na pánvi se silnějším dnem
2. Opečenou slaninu zalijte vývarem a nechte vychladnout. Po 4 hodinách přeceďte přes hustší síto nebo filtrační sáček. Opatrně lžící nebo s pomocí papírové utěrky odstraňte všechen tuk, který se usadil na povrchu tekutiny
3. Do tekutiny vmíchejte sójový lecitin a celý obsah vlijte do širší nádoby. S pomocí ponorného mixéru, který je z části ponořen do tekutiny a z části je nad tekutinou ponechte na hladině vznikat pěnu. K výrobě pěny můžete také použít i provzdušňovače
4. Lžičkou nebo lžící postupně odebírejte pěnu a dávejte jí bokem do misky
Slaninová pěna je skvělým doplňkem k předkrmům nebo hlavním jídlům.
NÁŠ TIP
Skvěle vypadá i samostatně v kombinaci se zážitkovými degustačními lžícemi
Mohly by Vás zajímat další recepty
- Rolka z koprového želé plněná lososovým tataráčkem
- Vepřová panenka s mangem a želé z okurek a koriandu
Suroviny
- 100 g anglické slaniny
- 400 ml vývaru
- 3-4 g sojového lecitinu