Mrkvový kaviár
Postup
1. Mrkvovou šťávu a Clorurovou lázeň je vhodné připravit si den předem, aby vyprchal vmixovaný vzduch a lázeň se dobře odležela. Pokud byste některý z postupů uspěchali, tak by se Vám nedařil správný tvar kaviárové kuličky
2. Ve vyšší nádobě smíchejte přefiltrovanou mrkvovou šťávu s cukrem a citrónovou šťávou. Přisypte alginát a dokonale rozmixujte ponorným mixérem. Nechte minimálně 8 hodin stát, aby ze šťávy vyprchal vmixovaný vzduch
3. Do hluboké mísy nalijeme vodu, přisypeme clorur a ponorným mixérem důkladně rozmíchejte a nechte alespoň 2-3 hodiny odpočinout v lednici (můžete nechat i delší dobu, clorurové lázni to neuškodí)
4. Po uplynutí 8 hodin mrkvovou šťávu natáhneme do injekční stříkačky nebo pipety a pomalu kapejte do připravené clorurové lázně
5. Kuličky nechte asi 40 sekund v clorurové lázni. Potom kaviárové kuličky vyndejte sférifikační lžící a vložte do čisté vody. V čisté vodě promíchejte, vyndejte a nechte okapat
6. Servírujte na talíř
Mohly by Vás zajímat další recepty