Vytisknout Poslat na email

Mrkvový kaviár

Postup

1. Mrkvovou šťávu a Clorurovou lázeň je vhodné připravit si den předem, aby vyprchal vmixovaný vzduch a lázeň se dobře odležela. Pokud byste některý z postupů uspěchali, tak by se Vám nedařil správný tvar kaviárové kuličky

2. Ve vyšší nádobě smíchejte přefiltrovanou mrkvovou šťávu s cukrem a citrónovou šťávou. Přisypte alginát a dokonale rozmixujte ponorným mixérem. Nechte minimálně 8 hodin stát, aby ze šťávy vyprchal vmixovaný vzduch

3. Do hluboké mísy nalijeme vodu, přisypeme clorur a ponorným mixérem důkladně rozmíchejte a nechte alespoň 2-3 hodiny odpočinout v lednici (můžete nechat i delší dobu, clorurové lázni to neuškodí)

4. Po uplynutí 8 hodin mrkvovou šťávu natáhneme do injekční stříkačky nebo pipety a pomalu kapejte do připravené clorurové lázně

5. Kuličky nechte asi 40 sekund v clorurové lázni. Potom kaviárové kuličky vyndejte sférifikační lžící a vložte do čisté vody. V čisté vodě promíchejte, vyndejte a nechte okapat

6. Servírujte na talíř

 

Mohly by Vás zajímat další recepty

 

[data/cf-icon/icon-98-17.jpeg.detail.jpeg (187,85 kB)]

Suroviny

  • 250 g procezené šťávy z mrkve
  • 20 g cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 g alginát

lázeň

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

43snf00034
ks
284 Kč

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.