Vytisknout Poslat na email

Citrónová pěna s červeným pepřem

Postup

1.    V hrnci svařte 60 ml vody s cukrem a solí

2.    Poté přidejte citrónovou šťávu, zbytek vody a vařte zvolna 10 minut. Po 10 minutách sundejte z plotny a nechte vychladnout

3.    Vychladlou tekutinu přeceďte přes filtrační sáček a odměřte 250 ml. Do vzniklé tekutiny přisypte odvážený lecitin a pečlivě jej rozmíchejte

4.    Do tekutiny vnořte ponorný mixér tak, aby byl částí pod a částí nad hladinou a to tak, aby vznikala na hladině kapaliny pěna. Místo ponorného mixéru můžete použít provzdušňovač, se kterým necháte vyvíjet pěnu

5.    Lžičkou nebo lžící postupně odebírejte vzniklou pěnu a servírujte třeba k tataráčku z lososa nebo spolu s mrkvovým kaviárem jako dekoraci k masům nebo mořským plodům

 

Mohly by Vás zajímat další recepty

 

[data/cf-icon/icon-97-17.jpeg.detail.jpeg (110,34 kB)]

Suroviny

  • 50 g cukru krupice
  • 160 ml vody
  • malá špetka soli
  • 100 ml citrónové šťávy
  • 2 g sojového lecitinu
     

 

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.