Citrónová pěna s červeným pepřem
Postup
1. V hrnci svařte 60 ml vody s cukrem a solí
2. Poté přidejte citrónovou šťávu, zbytek vody a vařte zvolna 10 minut. Po 10 minutách sundejte z plotny a nechte vychladnout
3. Vychladlou tekutinu přeceďte přes filtrační sáček a odměřte 250 ml. Do vzniklé tekutiny přisypte odvážený lecitin a pečlivě jej rozmíchejte
4. Do tekutiny vnořte ponorný mixér tak, aby byl částí pod a částí nad hladinou a to tak, aby vznikala na hladině kapaliny pěna. Místo ponorného mixéru můžete použít provzdušňovač, se kterým necháte vyvíjet pěnu
5. Lžičkou nebo lžící postupně odebírejte vzniklou pěnu a servírujte třeba k tataráčku z lososa nebo spolu s mrkvovým kaviárem jako dekoraci k masům nebo mořským plodům
Mohly by Vás zajímat další recepty
Suroviny
- 50 g cukru krupice
- 160 ml vody
- malá špetka soli
- 100 ml citrónové šťávy
- 2 g sojového lecitinu