Vytisknout Poslat na email

Koprové želé

Postup

1.    Do menšího kastrůlku vsypte cukr, přidejte vodu a vařte za stálého míchání do doby, než se cukr ve vodě zcela nerozpustí

2.    Poté do cukrové vody přidejte sůl, nadrobno nasekaný kopr a povařte přibližně další 2 minuty

3.    Takto připravenou směs rozmixujte, přeceďte přes filtrační sáček a ponechejte zchladnout

4.    Z vychladlé směsi odlijte 165ml (pokud jí máme málo, dolijte trochou vody) a nalijte zpět do kastrůlku. Za stálého míchání přisypte rostlinnou želatinu. Dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky a směs postupně zahřívejte, do doby než se želatina zcela nerozpustí. Teplota ohřevu by neměla přesáhnout 60°C. Nad 60°C se stává rostlinná želatina spíše zahušťovadlem než želírující látkou

5.    Směs sundejte z plamene, ponechejte chvilku zchladnout a vmíchejte do ní  instantgel a nechte rozpustit

6.   Na rovný tác nebo prkénko položte potravinovou fólii a ještě teplou směs na ni nalijte. S pomocí stěrky nebo cukrářské ho nože rozetřete do tenké 1-2 mm vrstvy a ponechejte zcela vychladnout.

Směs lze opakovaně rozehřívat a tavit. V případě, že byste na ni zapomněli a směs ztuhla v kastrolku, stačí jen zahřát do rozpuštění a pak již pokračovat podle předepsaného postupu

7.    Zcela ztuhlý plát želatiny nakrájejte na potřebné nudličky plátky nebo jiné tvary.

 
Z koprového želé můžete vytvářet rolky, ravioly, nudličky pro dekoraci apod.

 

NÁŠ TIP
Podobným způsobem můžete připravit i bazalkové, koriantdové, rozmarýnové a jiné želé

Mohlo by vás zajímat
Vyzkoušejte koprové želé například v kombinaci s  Lososovým tataráčkem


 

[data/cf-icon/icon-96-17.jpeg.detail.jpeg (151,09 kB)]

Suroviny

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.