Vytisknout Poslat na email

Křupavé peta kuličky

Mléko, smetanu, instantgel a proMousse smícháme ručním mixérem nastaveným na nejvyšší rychlost po dobu jidné minuty. Když je vše dobře spojené přidáme rozpuštěnou čokoládu a znovu smícháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme šlehačku. 

Hotovou směs plníme do formy a dáme chladit do lednice. Vychladlé polokoule vyklopíme a spojíme, pomůžeme si rukou namočenou ve vodě. Hotové kuličky můžeme obalit v crispech a zlatém prášku.

 

[data/cf-icon/icon-136-17.jpeg.detail.jpeg (164,21 kB)]

Suroviny

  • 250 ml mléka
  • 75 g smetany
  • 50 g proMousse
  • 14 g instantgelu
  • 275 g tmavé 66 % čokolády
  • 425 g smetany ke šlehání
  • čokoládové crispy
  • zlatý prášek
Příbližná doba přípravy: 2 hodiny