Vytisknout Poslat na email

Košíčky z Isomaltu

Postup

1.    Do kastrůlku se silnějším dnem nasypte rovnoměrně po dně isomalt . Na mírném ohni jej ponechte rozpouštět. Zprvu Isomalt nemíchejte, jen občas jej protřeste. Teprve až se začne rozpouštět, začněte jej míchat a to až do doby než je z něj hutná tekutina
Isomalt můžete také rozpouštět v mikrovlnné troubě. Nasypte jej do skleněné nebo porcelánové misky a ponechte Isomalt při nejvyšším výkonu zahřívat cca 45 sec. Poté jej promíchejte a zahřívejte jej dalších 15 sekund a opět promíchejte. Pokud není Isomalt zcela rozpuštěn, proces opakujte

2.   Jakmile je Isomalt rozpuštěn přimíchejte potravinářské barvivo, které jste předem smíchali s troškou vody. Namísto potravinářského barviva můžete vmíchat i 2 lžičky dukru svařeného na karamel

3.    Jakmile je vše připraveno, s pomocí lžíce lijte v malých praméncích směs Isomaltu na výdutě silikonové formy. Pokud nevíte jak, podívejte se na náš návod Postupu přípravy

4.   Isomalt ve velmi krátké době zchladne a ztuhne. Pracujte proto rychle. Pokud košíček sundáte z formy ještě lehce teplý neriskujete, že se vám rozlomí


Do košíčků z Isomaltu můžete servírovat ovoce nebo Espuma pěny či jen šlehačku.
 

[data/cf-icon/icon-129-17.jpeg.detail.jpeg (225,43 kB)]

Suroviny

  • 100 g isomaltu
  • špetka cukrářského barviva nebo karamelu
  • půl lžičky vody
     
43s2010005
250g
257 Kč