Čokoládová espuma
Postup
1. V kastrůlku přiveďte k varu smetanu. Do horké smetany přidejte 10g rozpustné kávy a přimíchejte cukr. Vše spolu svařte. Kastrůlek odstavte stranou z plotny a přidejte instantgel. Vše poctivě rozmíchejte
2. Postavte kastrůlek zpět na plotnu, přisypte čokoládu a na mírném ohni za stálého míchání ji ve směsi rozpusťte. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěna, sundejte kastrůlek z plotny
3. Připravte si větší mísu s ledovou vodou, nebo napusťte ledovou dodu do umyvadla a posaďte do ní kastrůlek s čokoládou. Nechte čokoládu zchladnou na cca 20°C. Poté ji nalijte do Espuma Whipu a zaveďte jednu bombičku N2O. Obsah řádně protřepejte a dejte do lednice na cca 1-2 hodiny zchladit
Čokoládovou pěnu můžete podívat v košíčku z Isomaltu nebo karamelu či spolu s piškotovým košíčkem. Jistě naleznete tisíce dalších kombinací, kterým bude tato lehká čokoládová pěna slušet
Mohlo by Vás zajímat
Suroviny
- 250 g smetany ke šlehání
- 10 g rozpustné kávy
- 70 g cukru
- 250 g kvalitní hořké čokolády
- 16 g instantgelu