Zeleninová tempura
Postup
1. Mladou karotku, fazolky a jarní cibulky očistěte, opláchněte a osušte. Každou fazolku a karotku překrojte šikmo na poloviny. Cibulku nakrájejte zhruba na 6 cm dlouhé špalíky
2. Ve vyšším kastrolu rozehřejte na vysokou teplotu olej
3. Mezi tím, než se olej zcela rozehřeje, připravte si tempuru na obalování. Do misky nalijte ledovou vodu, přidejte odměřené množství tempury a vše dobře rozmíchejte na hladké těstíčko
4. Postupně kousek po kousku máčejte zeleninu pomocí kleštiček v těstíčku a smažte na oleji do světle nazlátlé barvy. Jakmile je osmaženo, vyjměte zeleninu z oleje a přendejte na papírový ubrousek. Pracujte rychle tak, aby těstíčko bylo po celou dobu co nejvíce studené. Vaše tempura bude pak bohatá a nadýchaná
Zeleninové kousky v tempuše můžete doplnit pipetou s ostrou omáčkou