Vytisknout Poslat na email

Zeleninová tempura

Postup

1.    Mladou karotku, fazolky a jarní cibulky očistěte, opláchněte a osušte. Každou fazolku a karotku překrojte šikmo na poloviny. Cibulku nakrájejte zhruba na 6 cm dlouhé špalíky

2.    Ve vyšším kastrolu rozehřejte na vysokou teplotu olej

3.    Mezi tím, než se olej zcela rozehřeje, připravte si tempuru na obalování. Do misky nalijte ledovou vodu, přidejte odměřené množství tempury a vše dobře rozmíchejte na hladké těstíčko

4.    Postupně kousek po kousku máčejte zeleninu pomocí kleštiček v těstíčku a smažte na oleji do světle nazlátlé barvy. Jakmile je osmaženo, vyjměte zeleninu z oleje a přendejte na papírový ubrousek. Pracujte rychle tak, aby těstíčko bylo po celou dobu co nejvíce studené. Vaše tempura bude pak bohatá a nadýchaná

 

Zeleninové kousky v tempuše můžete doplnit pipetou s ostrou omáčkou

 

[data/cf-icon/icon-127-17.jpeg.detail.jpeg (386,33 kB)]

Suroviny

  • 2 mladé karotky
  • 200g zelených mladých fazolek
  • 2 jarní cibulky

 

 

  • olej
     
43s2030007
320g
242 Kč