Kir Royal
Postup
1. Nejprve si připravíme Clolurovou lázeň. Nejlépe o hranaté mísy s plochým dnem rozmíchejte ponorným mixérem vodu s přídavkem cloruru. Lázeň odstavte stranou
2. Nyní ve vyšší sklenici rozmixujte dokonale alginát s vodou. Směs proceďte přes filtrační sáček, abyste zbavili směs zašlehaného vzduchu
3. Připravte si sklenici, do níž odlijte ¼ roztoku alginátu a smíchejte jej s s likérem. Vše ponechte 10 minut stát
4. Na pracovní desku si připravte mísu s vodou a můžeme začít pracovat. Směs nasajte do injekční stříkačky nebo pipety a za pomalého stlačování pístu kapeme do připravené Clorurové lázně. Ihned po dopadu kapky na hladinu uvidíte, jak se mění na kaviárovou kuličku. Kuličky v clorurové lázni ponechte zhruba 40 sekund stát. Poté je naberte na spherifikační lžíci a přesuňte do vyšší misky s vodou. Kuličky opatrně spherifikační lžící ve vodě promíchejte
5. Jakmile jsou kuličky opláchnuty vodou, vyndejte je spherifikační lžící. Lžíci s kuličkami podložte bavlněnou nebo popírovou utěrkou a odsajte přebytečnou vodu, která by chuťově znehodnotila sekt
6. Do sklenic rozlijte sekt a těsně před podáváním do něj přidejte kaviár z likéru z černého rybízu
Mohlo by Vás zajímat