Vytisknout Poslat na email

Kir Royal

Postup

1.    Nejprve si připravíme Clolurovou lázeň. Nejlépe o hranaté mísy s plochým dnem rozmíchejte ponorným mixérem vodu s přídavkem cloruru. Lázeň odstavte stranou

2.    Nyní ve vyšší sklenici rozmixujte dokonale  alginát s vodou. Směs proceďte přes filtrační sáček, abyste zbavili směs zašlehaného vzduchu

3.    Připravte si sklenici, do níž odlijte ¼ roztoku alginátu a smíchejte jej s s likérem. Vše ponechte 10 minut stát

4.    Na pracovní desku si připravte mísu s vodou a můžeme začít pracovat. Směs nasajte do injekční stříkačky  nebo pipety a za pomalého stlačování pístu kapeme do připravené Clorurové lázně. Ihned po dopadu kapky na hladinu uvidíte, jak se mění na kaviárovou kuličku. Kuličky v clorurové lázni ponechte zhruba 40 sekund stát. Poté je naberte na spherifikační lžíci a přesuňte do vyšší misky s vodou. Kuličky opatrně spherifikační lžící ve vodě promíchejte

5.    Jakmile jsou kuličky opláchnuty vodou, vyndejte je spherifikační lžící. Lžíci s kuličkami podložte bavlněnou nebo popírovou utěrkou a odsajte přebytečnou vodu, která by chuťově znehodnotila sekt

6. Do sklenic rozlijte sekt a těsně před podáváním do něj přidejte kaviár z likéru z černého rybízu

 

Mohlo  by Vás zajímat

 

[data/cf-icon/icon-125-17.jpeg.detail.jpeg (329,89 kB)]

Suroviny

4 porce

  • 15 cl likéru z černého rybízu
  • 240 ml vody
  • 6,4 g alginátu

 

  • 300 ml sektu

 

Clorurová lázeň

 

Mísa s vodou
 

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

43snf00034
ks
284 Kč