Vytisknout Poslat na email

Mozzarellové kuličky

Postup

1.    Nejlépe den předem si připravte alginátovou lázeň

2.    Nejlépe bufalo mozzarellu vyjměte ze syrovátkového nálevu a ponechte dobře okapat

3.    Odměřte 150 ml syrovátkového nálevu a nalijte ji do užší, ale vyšší nádoby. Přidejte na kousky natrhanou nebo rozkrájenou mozzarelu a ponorným mixérem vše rozmixujte do homogenní směsi

4.    Směs přisolte a ponechte přibližne 10 minut odstát, aby mohly uniknout bublinky zašlehaného vzduchu

5.    Na pracovní desku si kromě mozzarelové směsi a alginátové lázně přichystejte hlubší misku se studenou čerstvou vodou

6.    Pro tvarování sphér použijte nejlépe polokulaté lžíce odměrek. Nejenže si můžete zvolit velikost, která bude odpovídat záměru a cíli snažení, ale sphéry (koule) se vám podaří jednoduše natvarovat. Jakmile máte zvolenu správnou odměrku, naberte připravenou sýrovou směs a těsně nad hladinou ji spustíte do Alginátové lázně. Sphéru (perlu, kouli) v ní ponechejte přibližně 10 minut stát a poté s pomocí spherifikační lžíce ji vyjměte a přeneste do mísy s vodou. Sphéru opatrně, abyste ji nepropíchli, opláchněte. Poté ji z vody opět spherifikační lžičkou vyjměte a lžičku se sphérou druhou rukou podložte bavlněným nebo papírovým ubrouskem. Odsajete tak přebytečnou vodu. Nyní již můžete servírovat na talíř misku nebo párty lžičku.

Sphéry z mozzarelly můžete také naložit na několik dní do olivového oleje. Pro pikantnější chuť můžete olej i ochutit kořením nebo bylinkami.
 

Mohlo by Vás zajímat

 

[data/cf-icon/icon-124-17.jpeg.detail.jpeg (113,29 kB)]

Suroviny

  • 220 g mozzarelly
  • 150 g syrovátky z mozzarelly
  • 4 g soli

 

Základní alginátová lázeň

 

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

43snf00034
ks
284 Kč

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.