Vytisknout Poslat na email

Perly z černých oliv

Postup

1.    Nejprve (nejlépe den předem) si připravte základní alginátovou lázeň

2.    Odvažte 250 g oliv bez pecek a nálevu. Rozmixujte je a přefiltrujte s pomocí filtračního sáčku tak, aby v kašovitém roztoku nezůstaly žádná vlákna nebo jiné kousíčky. Tvorba sphér (perel) by byla podstatně ztížena ne-li zamezena

3.    Vzniklý roztoch ponechte přes noc (alepoň 12 hodin stát), aby ze směsi mohl uniknout zašlehaný vzduch. Proces můžete urychlit s pomocí vakuovačky

4.    Jakmile máte Alginátovou lázeň i směs z černých oliv připravenu k použití, nachystejte si na stůl ještě hlubší misku se studenou vodou a můžete začít. S pomocí některé z odměrek (podle velikosti odměrky si určujete jak velká či malá perla bude tvořena) spouštějte nabranou směs těsně nad hladinou do alginátové lázně Sphéru (pertlu) tam ponechte přibližně 3 minuty, aby se na ní mohl vytvořit tenký gelový povlak. Poté sphéru vyjměte s pomocí spherifikační lžíce a přendejte ji do misky se studenou čistou vodou

5.    Po chvíli sphéru opatrně vyjměte z vody spherifikační lžičkou a druhou rukou obojí, lžičku se sphérou, podložte bavlněným nebo papírovým ubrouskem, abyste odsáli přebytečnou vodu, která by pokrm znehodnocovala jak esteticky tak chuťově

6.    Nyní již stačí nápaditě naservírovat
 

Mohlo by Vás zajímat

 

[data/cf-icon/icon-123-17.jpeg.detail.jpeg (121,15 kB)]

Suroviny

 

Základní alginátová lázeň