Vytisknout Poslat na email

Rukolové špagety

Postup na přípravu rukolové šťávy

1.    Odvažte 100g čerstvých lístků rukoly. Krátce je spařte je horkou vodou

2.    Do připraveného malého rendlíku odměřte 175 ml vody a nechte ji spolu se lžičkou soli přejít varem. Poté přidejte spařené lítky rukoly, ještě nechte 1-2 minuty vařit a odstavte stranou

3.    Vše s pomocí ponorného mixéru rozmixujte a poté opatrně přefiltrujte přes filtrační sáček tak, aby ve šťávě nezůstaly žádná vlákna nebo nějaká usazenina. Špagety by se nám špatně tvořily

 

Postup na přípravu samotných rukolových špaget

1.    Jakmile máme připravenu rukolovou šťávu, můžeme se pustit do samotné přípravy špaget. Do kastrůlku nalijte rukolovou šťávu, přidejte smetanu, špetku soli,  agar agar  a za stálého míchání přiveďte k mírnému varu. Jakmile se objeví první bublinky odstavte kastrůlek stranou

2.    Do směsi vmíchejte instantgel a řádně rozmíchejte

3.    Nyní již můžete plnit směs s pomocí injekční stříkačky do plastových hadiček. Směs zde nechte pár minut zthnout a poté (opět s pomocí injekční stříkačky) vytlačte hotovou špagetu opatrně ven. Poté ji velmi opatrně vezměte a natvarujte do potřebného tvaru

Rukolové špagety můžete servírovat jako ucelené menu  v kombinaci se sphérami (perlami) z mozzarely, zelených nebo černých oliv, s perlami z mozzarelly, nebo třeba se slepičím vývarem

 

Mohly by Vás zajímat recepty na výše uvedené menu


 

[data/cf-icon/icon-122-17.jpeg.detail.jpeg (198,26 kB)]

Suroviny