Melasové želé
Postup
1. Nejdříve si připravte malou hranatou misku s rovným dnem. Dno vyložte potravinovou fólií a odložte zatím stranou
2. V menším hrnci rozmíchejte vodu s melasou, cukrem a solí. Posléze přimíchejte i rostlinnou želatinu a přiveďte k mírnému varu
3. Přimícháme želatinu a přivedeme k mírnému varu
4. Jakmile je rostlinná želatina rozpuštěna, vlijte směs do předem připravené misky s potravinovou fólií. Jakmile želé ztuhne, vyklopte jej z misky a nakrájejte jej na trojúhelníčky nebo do jiného, požadovaného tvaru
Toto želé se výtečně hodí k Čokoládovým lodičkám s banánovou espumou
Suroviny
- 200 g vody
- 50 g melasy
- 10 g hnědého cukru
- 20 ml jamajského rumu
- špetka soli
- 25 g rostlinné želatiny