Vytisknout Poslat na email

Melasové želé

Postup

1.    Nejdříve si připravte malou hranatou misku s rovným dnem. Dno vyložte potravinovou fólií a odložte zatím stranou

2.    V menším hrnci rozmíchejte vodu s melasou, cukrem a solí. Posléze přimíchejte i rostlinnou želatinu a přiveďte k mírnému varu

3.    Přimícháme želatinu a přivedeme k mírnému varu

4.    Jakmile je rostlinná želatina rozpuštěna, vlijte směs do předem připravené misky s potravinovou fólií. Jakmile želé ztuhne, vyklopte jej z misky a nakrájejte jej na trojúhelníčky nebo do jiného, požadovaného tvaru
 

Toto želé se výtečně hodí k Čokoládovým lodičkám s banánovou espumou

[data/cf-icon/icon-120-17.jpeg.detail.jpeg (81,55 kB)]

Suroviny

  • 200 g vody
  • 50 g melasy
  • 10 g hnědého cukru
  • 20 ml jamajského rumu
  • špetka soli
  • 25 g rostlinné želatiny