Banánová espuma v čokoládové lodičce s želé z melasy a třtinového rumu
Postup banánové espumy
1. Banány zbavte slupek, odvažte 300g a nakrájejte na plátky
2. Přidejte cukr, citronovou šťávu a vše s pomocí mixéru dobře rozmixujte. Takto vzniklou směs propasírujte skrz filtrační sáček, aby vznikla jemná kašovina bez jakýchkoli kousků a hrudek
3. Vzniklou kašovinu přendejte do Espuma Whippu, přilejte smetanu ke šlehání, láhev uzavřete a s požitím 2 bombiček NO2 dokončete přípravu bánánové espumy. Ponechte nejlépe ještě 2 hodiny v chladničce zchladnout
4. Banánovou epumu můžete podávat jako samostatný desert nebo ji použít jako náplň dekoraci pro moučníky, koláče či dorty. V našem případě jsme ji připravili spolu s čokoládovou lodičkou.
Postup pro vytvoření čokoládové lodičky
1. Kvalitní čokoládu pozvolna rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnce
2. Mezi tím, než se čokoláda rozehřeje rozřízněte banány podélně na půl a opatrně dužinu ze slupky vyjměte tak, aby se slupka neporušila
3. Vezměte cukrářský štětec a vnitřní stranu slupky potřete tenkou vrstvou čokolády, položte na prkénko a odložte na pár minut (přibližně15minut) do ztuhnutí do chladničky
4. Jakmile je čokoláda zatuhlá, vyjměte lodičky z chladničky, banánovou slupku opatrně, abyste čokoládovou lodičku nerozlomili, sloupněte
Lodičky můžete plnit lahodnou Banánovou espumoun a nebo šlehačkou
Mohlo by Vás zajímat
Suroviny
Banánová espuma
- 2-3 banány
- 100 g cukru
- 50 ml citrónové šťávy
- 150 ml smetany ke šlehání
Čokoládová lodička
- 100 g kvalitní pravé čokolády
- 3 banány