Vytisknout Poslat na email

Banánová espuma v čokoládové lodičce s želé z melasy a třtinového rumu

Postup banánové espumy

1.    Banány zbavte slupek, odvažte 300g a nakrájejte na plátky

2.    Přidejte cukr, citronovou šťávu a vše s pomocí mixéru dobře rozmixujte. Takto vzniklou směs propasírujte skrz filtrační sáček, aby vznikla jemná kašovina bez jakýchkoli kousků a hrudek

3.    Vzniklou kašovinu přendejte do Espuma Whippu, přilejte smetanu ke šlehání, láhev uzavřete a s požitím 2 bombiček NO2 dokončete přípravu bánánové espumy. Ponechte nejlépe ještě 2 hodiny v chladničce zchladnout

4.    Banánovou epumu můžete podávat jako samostatný desert nebo ji použít jako náplň dekoraci pro moučníky, koláče či dorty. V našem případě jsme ji připravili spolu s čokoládovou lodičkou.
 

Postup pro vytvoření čokoládové lodičky

1.    Kvalitní čokoládu pozvolna rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnce

2.    Mezi tím, než se čokoláda rozehřeje rozřízněte banány podélně na půl a opatrně dužinu ze slupky vyjměte tak, aby se slupka neporušila

3.   Vezměte cukrářský štětec a vnitřní stranu slupky potřete tenkou vrstvou čokolády, položte na prkénko a odložte na pár minut (přibližně15minut) do ztuhnutí do chladničky

4.    Jakmile je čokoláda zatuhlá, vyjměte lodičky z chladničky, banánovou slupku opatrně, abyste čokoládovou lodičku nerozlomili, sloupněte

Lodičky můžete plnit  lahodnou Banánovou espumoun a nebo šlehačkou
 

Mohlo by Vás zajímat

 

 

[data/cf-icon/icon-119-17.jpeg.detail.jpeg (149,01 kB)]

Suroviny

Banánová espuma
  • 2-3 banány
  • 100 g cukru
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 150 ml smetany ke šlehání
     
Čokoládová lodička