Vytisknout Poslat na email

Fenyklová espuma

Postup

1.     Očištěný fenykl nakrájejte na kostičky. Na pánvičku rozehřejte slunečnicový olej a fenykl osmahněte. Osolte, opepřete, přidejte likéra zalijte vodou. Vše pozvolna duste doměkka

2.    Jakmile je fenykl měkký, odstavte jej z plotny a ponechejte pozvolna zchladnout. Do chladné směsi přilijeme smetanu, přidejte zakysanou smetanu a dobře vše rozmixujeme. Poté směs propasírujte s pomocí pasírovače do mísy, přisypte proespumu a důkladně vše rozmíchejte

3.    Takto připravenou směs nalijte do Espuma Whippu a dokončete přípravu lehké pěny. Optimálně neservírujte hned, ale ponechte ještě vychladit přibližně 2 hodiny v chladničce

4.    Poté již stačí servírovat na zvolený pokrm nebo jako dekoraci k hotovému menu
 

Mohlo by Vás zajímat

 

[data/cf-icon/icon-118-17.jpeg.detail.jpeg (62,31 kB)]

Suroviny

  • 1 ks fenyklu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 300 ml vody
  • 20 ml anýzového likéru
  • 200 ml smetany 31%
  • 100 g zakysané smetany
  • 30 g proespuma cold (studená)

 

 

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

43s2180063
175g
242 Kč