Vytisknout Poslat na email

Pečené červené papriky s rajčatovým želé

Postup pro přípravu pečených paprik

1.    Umytou a jadérek zbavenou červenou papriku nakrájejte na centimetr silné proužky

2.    Na pánev dejte lžíci olivového oleje a papriku spolu se lžičkou tymiánu (nejlépe čerstvého), utřeným stroužkem česneku a špetkou soli zprudka opečeme
 

 

Postup přípravy pro rajčatové želé

1.    Připravte si hranatou malou misku s rovným dnem a vyložte ji potravinovou fólií. Odstavte stranou

2.    V hlubší misce rozmixujte drůbeží vývar s rajčatovou šťávou a podle chuti přisolte

3.    Nalijte do hrnce, vmíchejte agar agar a přiveďte k varu

4.    Směs z plotny odstavte, přidejte instantgelu a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs nalijte do předem připravené misky vyložené potravinovou fólií s rovným dnem a nechte ztuhnout

5.    Potom želé vyklopte na prkénko a nakrájejte na kostky, proužky nebo jiné požadované tvary a servírujte nejlépe s pečenou paprikou nebo jako doplněk k pečeným masům nebo grilovaným sýrům

 

Mohlo by Vás zajímat
[data/cf-icon/icon-117-17.jpeg.detail.jpeg (108,92 kB)]

Suroviny

Pečené papriky
  • 1 menší červená paprika
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • lžička tymiánu
  • stroužek česneku

 

Rajčatové želé
  • 150 g rajčatové šťávy
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 40 ml vodky
  • 2,5 g agar agar
  • 8 g instantgelu
  • sůl
  • několik kapek tabasca
43s58050115
500g
1 392 Kč

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.