Vytisknout Poslat na email

Feta kaviár

Postup

1.    Připravte si nejlépe den předem alginátovou lázeň. Odměřte potřebné množství vody a nalijte ji do vyšší a užší nádoby. Voda by měla být měkká. Tvrdá voda s vyšším obsahem vápníku může způsobit přílišné zhoustnutí lázně.
Do vody vsypte algináta s pomocí ponorného mixéru jej pečlivě rozmíchejte. Takto připravenou alginátovou lázeň ponechejte v chladnu přes noc odstát, aby mohly uniknout vzduchové bublinky, které se do směsi s mixováním dostaly. Proces odvodu bublinek ze směsi můžete urychlit a odstranit je vakuovačkou

2.   Poté si připravte směs s feta sýrem. Sýr rozmixujte a propasírujte skrz  filtrační sáček. Směs tak zbavíte možných kousků, které by mohly ve směsi zůstat a následně zapříčinit, že by se kaviár dělal s nesnázemi

3.    Nyní naberte směs do pipety, s jejíž pomocí směs nakapejte do Alginátové lázně. Kaviár ponechte v lázni stát cca 10 minut a poté s pomocí spherifikační lžíce vyjměte a přendejte do mísy s čistou vodou. Kuličky tam krátce ponechte a poté je i odsud vyjměte. Děrovanou speherifikační lžíci s nabranými kuličkami kaviáru ponechejte vždy krátce okapat na papírovovém ručníku, který odsaje přebytečnou vodu, teprve poté kaviál dejte do misky nebo přímo naservírujte na talíř.


NÁŠ TIP
Kaviár z feta sýru můžete ucovávat v čistém nebo ochuceném olivovém oleji


Mohlo by vás zajímat

[data/cf-icon/icon-116-17.jpeg.detail.jpeg (97,13 kB)]

Suroviny

Kaviár
  • 200 g sýra typu feta
  • 40 ml vody

 

Alginátová lázeň

 

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

43snf00034
ks
284 Kč