Vytisknout Poslat na email

Sphéry ze sýru Feta

Postup

1.    Nejlépe den předem si připravte alginátovou lázeň

2.    Do hlubší misky rozmělněte sýr Feta , přilijeme vodu a dobře rozmixujeme. Připravenou směs ponecháme také nejlépe přes noc odstát, aby se ze směsi vyprchal zašlehaný vzduch. Pokud máme vákuovací přístoroj, můžeme celý proces urychlit a bublinky s jeho pomocí odstranit

3.    Na stůl si nyní připravte sýrovou směs, alginátovou lzeň a hlubší mísu se studenou vodou.
Podobně jako u sphér ze zelených oliv i zde použijte pro tvarování spér polokulaté  lžíce odměrky. Nejenže si můžete zvolit velikost, která bude odpovídat záměru a cíli snažení, ale sphéry (koule) se vám podaří jednoduše natvarovat. Jakmile máte zvolenu správnou odměrku, naberte připravenou sýrovou směs a těsně nad hladinou ji spustíte do Alginátové lázně. Sphéru (perlu, kouli) v ní ponechejte přibližně 10 minut stát a poté s pomocí spherifikační lžíce ji vyjměte a přeneste do mísy s vodou. Sphéru opatrně, abyste ji nepropíchli, opláchněte. Poté ji z vody opět spherifikační lžičkou vyjměte a lžičku se sphérou druhou rukou podložte bavlněným nebo papírovým ubrouskem. Odsajete tak přebytečnou vodu. Nyní již můžete servírovat na talíř misku nebo párty degustační lžičku

4.    Sphéru z Feta syru můžete také naložit na několik dní do olivového oleje. Pro pikantnější chuť můžete olej i ochutit kořením nebo bylinkami.
 

Mohly by Vás zajímat další recepty

 

[data/cf-icon/icon-115-17.jpeg.detail.jpeg (154,17 kB)]

Suroviny

  • 200 g Feta sýru
  • 40 ml vody

 

Alginátová lázeň

 

Mísa s vodou
 

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.

Litujeme, nebyla nalezena žádná vyhovující položka katalogu

Zkuste jiné nastavení filtrů a vyhledávání.