Rajčatové želé
Postup
1. Připravte si hranatou malou misku s rovným dnem a vyložte ji potravinovou fólií. Odstavte stranou
2. V hlubší misce rozmixujte drůbeží vývar s rajčatovou šťávou a podle chuti přisolte
3. Nalijte do hrnce, vmíchejte agar agar a přiveďte k varu
4. Směs z plotny odstavte, přidejte instantgelu a míchejte, dokud se nerozpustí. Směs nalijte do předem připravené misky vyložené potravinovou fólií s rovným dnem a nechte ztuhnout
5. Potom želé vyklopte na prkénko a nakrájejte na kostky, proužky nebo jiné požadované tvary a servírujte nejlépe s pečenou paprikou nebo jako doplněk k pečeným masům nebo grilovaným sýrům
Mohly by Vás zajímat další recepty
Suroviny
- 150 g rajčatové šťávy
- 150 ml drůbežího vývaru
- 40 ml vodky
- 2,5 g agar agar
- 8 g instantgelu
- sůl
- několik kapek tabasca