Vytisknout Poslat na email

Želé z okurek a koriandru

Postup

1.    Okrájenou, očištěnou , případně jadérek zbavenou okurku pokrájejte na větší kostky. Ve vyšší nádobě kosky okurek rozmixujte

2.   Šťávu z okurek nalijte do misky, přidejte jemně pokrájené lístky koriandru, cukr, sůl, limetkovou šťávu a znovu vše rozmixujte. Ve vzniklé šťávě by neměly zůstat žádná vlákna, kousky bylinek, apod. želé by se vám špatně tvořilo a navíc by vypadalo nevzhledně. Pokud je tedy třeba, přefiltrujte ještě takto vzniklou šťávu přes filtrační sáček

3.    Připravte si menší hranatou misku s rovným dnem a vyložte ji potravinovou fólií. Postavte stranou

4.     Směs okurek a koření přelijte do menšího hrnce, přimíchejte rostlinnou želatinu a postavte na ploténku. Uveďte k mírnému varu. Jakmile je směs homogenní a rostlinná želatina zcela rozpuštěna, přimíchejte odměřené množství tequilly a ihned odstavte stranou, resp. směs nalijte do předem připravené hranaté misky. Nechte ztuhnout

5.     Jakmile je směs zcela ztuhnutá, nakrájejte na proužky

 

Vyzkoušejte
Okurkové želé se hodí k  vepřové panence a ostré ústřicové omáčce

Mohly by Vás zajímat další recepty

 

[data/cf-icon/icon-101-17.jpeg.detail.jpeg (155,12 kB)]

Suroviny

  • 250 ml přeceděné okurkové šťávy
  • 1 lžíce pokrájených lístků koriandru
  • 20 ml tequilly
  • 1 lžička cukru
  • 30 ml limetkové šťávy
  • sůl
  • 15 g rostlinné želatiny