Molekularka.cz

GelCrem Cold

Kód položky: 43s58050026
500g

V případě zájmu o velkoobchodní odběry nebo zásobování restaurací tímto produktem, kontaktuje naše obchodní oddělení na mailové adrese obchod@molekularka.cz

V současné době toto balení na OBJEDNÁNÍ

 

Z pohledu použití je Gelcrem řazen mezi zahušťovadla. Může být použit jako náhrada vajec, kukuřičného škrobu nebo dokonce jako alternativu za Gelespesu (Xantanu)

GelCrem Cold je surovinou, která je separována z bramborového škrobu. Díky tomu tak může být používána pro přípravu všech 100% vegetariánských a veganských jídel

GelCrem Cold (studený) umožňuje zahušťování studených pokrmů, aniž by bylo třeba pokrm zahřívat. Použití a příprava jídel s GelCremem se tak stává významně jednodušší a rychlejší

Tuto vlastnost také oceníte u jídel, které by zahříváním ztrácely svou texturu, barvu, chuť nebo určitý druh živin

GelCrem se používá jako náhrada za Gelespesu (Xantanu) také všude tam, kde by bylo třeba přidávat hodně Gelespesy. Pokud je totiž nutno přidávat do pokrmu hodně Gelespesy hodně, může se pokrm stát hodně „elastickým“, což může být v některých případech nevyhovující a při zpracování velmi nepohodlné


Vlastnosti

  • GelCrem Cold se dobře rozpouští a pokrmy zahušťuje ve studeném prostředí bez potřeby zahřívání
  • Je stabilní ve velmi kyselém prostředí
  • Zahušťuje bez vzniku „elastického“ efektu
  • Získaná struktura s GelCremem je srovnatelná se strukturou pokrmů, kde jsou používány k zahušťování vajíčka (vaječného lecitinu) nebo kukuřičného škrobu, který musí být pro dosažení zahušťovacího efektu zahříván
  • GelCrem může být použit ve sladkých, ale i slaných receptech
  • Překážkou není ani zahřívání GelCremu Cold do teploty 50°C
  • Z hlediska bezpečnosti potravin může být GelCrem využíván jako náhrada vajec i tam, kde hrozí díky teplotní nestabilitě prostředí nebo stabilně teplému prostředí kontaminace potravin bakteriemi salmonely
  • V případě, že je GelCrem vmícháván do velmi studeného prostředí bude třeba použít mixéru nebo ručního šlehače, aby se nevytvořily hrudky
  • Pro zahušťování směsí, které mají být zmrazovány je však lepší GelCrem Hot. Po jejich částečném rozmrazení je pokrm stabilnější, než při použití GelCrem Cold

 


Vzhled Bílý prášek

Chuť a aroma Neutrální
 

Dávkování

Pokud není uvedeno v receptu jinak, pak je GelCrem dávkován v množství 60-80g/l

[icon-1512.jpeg]
335