Sleva 40%- Forma Mini Modulos

Kód položky: defp-2492
1ks

Počet porcí 12

Teplotní rozsah -40°C až 280°C

Použití

  • pečení
  • mražení
  • tuhnutí

Možnosti přípravy (shlédněte inspirativní videa)

  • litá, piškotová těsta
  • sorbety, zmrzliny
  • tvarohové dezerty
  • rosoly, pudingy
  • mističky pro následné plnění ovocem nebo náplní

 

Co můžete čekat od forem Demarle
Formy Demarle se od běžných silikonových forem liší především použitým materiálem.

Na rozdíl od jiných výrobců jsou ve formách Demarle kromě silikonu použita i skleněná mikrovlákna, která vytváří síťovitou strukturu.

Tato síťovitá struktura je na jedné straně dostatečně kompaktní, aby byla nepropustná pro tekutiny, ale na druhou stranu dostatečně prodyšná pro páry. S těmito formami se vám tak nestane, že by byly dezerty na povrchu po upečení namokvalé tak, jak to někdy bývá běžné u silikonových forem jiných výrobců.

Tato síťovitá struktura také zabezpečuje rovnoměrné propékání těst, takže se s nimi nestává ani to, že by byl povrch moučníku připálený a střed ještě nedopečný.

Tyto formy jsou také unikátní v tom, že je lze použít oboustranně. Můžete je tak plnit těstem klasickým způsobem jak jste zvyklí u jiných forem, ale můžete je také položit i vrchní stranou dolů a získáte tak formu pro jednoduchou přípravu mističek, lodiček i košíčků pro následné plnění ovocem či náplní.

 

Plnění a vyklápění
Postavte formu na plech nebo děrovaný rošt a teprve poté začněte formu Demarle plnit.

Pro plnění forem menších tvarů doporučujeme pro plnění použít buď dvou lžiček nebo zvolit raději pohodlnější variantu a plnit formičky za pomoci igelitových cukrářských sáčků, což vám jistě půjde mnohem rychleji a snadněji.

Pokud se vám však toto přihodí nebo vám někde těsto ukápne při plnění menších tvarů za pomoci dvou lžiček, doporučujeme povrch formy, před zasunutím formy do trouby, mezi jednotlivými tvary očistit špachtlí nebo stěrkou.

Vyklápění moučníků z formy je velmi snadné díky vysoce nepřilnavému povrchu. Můžete tak jednotlivé dezerty z formy tlakem prstů odspodu nahoru vymáčknout, nebo prostým převrácením celé formy dezerty vyklopit.

Velmi křehké dezerty ponechejte ve formičkách zchladnout. Více o formách Demarle ZDE.
 

[icon-1467.jpeg]
40,04
Vytisknout Poslat na email