Pralinková forma WALNUT

Kód položky: cf0502

Pevná polykarbonátová forma na výrobu pralinek, která je vhodná nejen do cukrářských provozů, ale i pro použití v domácnosti.
Vyrobte pro své nejbližší dárek, který potěší a zaujme. Nechte obdivovat svou zručnost a um.

Rozměr formy 275x135x24mm
Počet pralinek ve formě 24
Rozměr pralinky 34x25x12mm (9g)


Pro snadné vyklápění pralinek
K tomu, aby Vám šly pralinky snadno vyklápět, je nutné dodržovat několik zásad

1/ Pro výrobu pralinek volte nejlépe pravou čokoládu. Nejenže je pravá čokoláda záruka toho, že se vám pralinky půjdou vždy z formy snadno vyklopit, ale milovníci této pochoutky vědí, že rozkousnutí čokoládové skořápky pralinky je provázeno charakteristickým křupnutím. Pravá čokoláda se také v ústech pozvolna taví a tak je umožněno pozvolné mísení čokoládové skořápky s obsahem, který pralinka ukrývá uvnitř. Což je důvod, proč jsou pravé belgické čokoládové pralinky ve světě tak vyhledávány

2/ Čokoláda musí být tavena tak, aby se neoddělil tuk od ostatních složek čokolády, a aby se do ní nedostala voda z vodních par při tavení čokolády

3/ Pro snadné vyklopení pralinek z forem je nezbytné dbát na to, aby byly z formy „vytřaseny“ všechny bubliny vzduchu, které se tam dostanou s naléváním čokolády. Vytřásání bublin je zdlouhavější, pokud použijte oříšky, cripsy nebo třeba ochucený barevný cukr či jiné pevné součásti. To, že pralinky v jednotlivých formičkách neobsahují bublinky, můžete u polykarbonátových forem právě zkontrolovat i vizuálně. Způsob jak připravit správně pralinky pro vás právě připravujeme. Neopomeňte nás bedlivě sledovat

4/ Při vytváření čokoládové skořepinky pralinek po nalití čokolády do formy musí být povrch mezi jednotlivými prohlubněmi ve formě (ještě před jejich tuhnutím) pečlivě očištěn stěrkou. I slabounká vrstva, která by zůstala jako spojnice mezi jednotlivými pralinkami na vrchní straně formy, může mít za následek, že pralinky půjdou hůře z formy vyklopit nebo ve formě zatvrzele zůstanou přilepeny

5/ Pro čištění formy by neměly být používány žádné saponáty nebo prášky, které obsahují abrazivní součástky nebo silně odmašťují.
Abraziva v čisticích prostředcích způsobují škrábance na formách, které mají za následek, že se pralinky nebo tabulky čokolád špatně vyklápí.

Pozor, abraziva jsou obsažena i ve většině prostředků, které jsou určeny pro myčky. Z těchto důvodů není doporučováno mýt formy v myčkách na nádobí.
I používání silně odmašťujících saponátů může mít za následek, že pralinky po vyčištění formy nejsou dobře vyklopit.

Raději si dejte práci s vyčištěním formy jen teplou vodou nebo s použitím malého množství saponátu nejlépe s neutrálním ph a následně formu pečlivě dočistěte bavlněným hadříkem nebo hadříkem z mikrovlákna. K čištění formy se hodí i buničitá vata

6/ Neponechávejte formu volně oschnout. Důvod je jednoduchý. Pokud v jednotlivých formičkách voda zaschne, zůstávají zde někdy více někdy méně viditelné mapy vodního kamene.
Ať tak nebo tak, jak praví jedna z reklam, vodní kámen je prevít a v našem případě může způsobit, že vám pralinky nepůjdou z formy vyklopit. Dejte si proto práci s tím, abyste formy po vymytí vytřeli do sucha bavlněným hadříkem, utěrkou z mikrovlákna nebo buničitou vatou.
Pokud chcete mít jistotu, že vše půjde jako po másle a formu déle nepoužíváte, vytřete ji utěrkou ještě i těsně před jejím opětovným použitím

 

Jak ideálně formy čistit

Pro čistění forem by měla být ideálně používána teplá voda, ne však teplejší než 60°C.
Po vymytí formy se ponechávají formy dnem vzhůru odkapat a následně by měly být vytřeny bavlněným hadříkem nebo utěrkou z mikrovlákna do sucha.

Ten, kdo nemá utírání příliš v lásce, si může vypomoct fénem nebo na nízký stupeň vyhřátou formou. Avšak i zde, po usušení, suchým bavlněným hadříkem, vatou nebo utěrkou z mikrovlákna pečlivě dočistěte.

Pokud Vám zůstanou ve formičkách mapy způsobené vodním kamenem, z vlastní zkušenosti víme, že vám nemusí jít při následném použití forem pralinky lehce vyklopit. Přitom postačí takto jednoduchý trik.

Pro vymývání forem by neměly být používány saponáty s abrazivními složkami, což je jeden z důvodů, proč není doporučováno formy mýt v myčce na nádobí. Většina prášků a tablet do myčky totiž tato abraziva používá. Následkem jsou pak škrábance na formě, což se projeví jednak tím, že pralinka nebude mít ideálně hladký tvar, což někdy nemusí být pouhým okem postřehnutelné, ale hlavně, z formy se pralinky mohou hůře vyklápět.

Pokud jsou pro čištění forem používány nějaké mycí prostředky, pak je výrobci pralinkových forem doporučováno používat saponáty:
•   s nižší pěnivostí
•   s neutrálním pH 7
•   nealkalické a bez chlóru


Pokud jsou formy užívány denně, postačí po dlouhou dobu k jejich čištění pouze bavlněný hadřík nebo hadřík z mikrovláken.

V mezičase skladujte formy v souladu s pravidly hygieny, odděleně od ostatního náčiní a pracovního místa optimálně dnem vzhůru, aby se do nich neprášilo nebo do nich nebyly zanášeny nežádoucí součásti.
 

[icon-1491.jpeg]
718
Vytisknout Poslat na email