PH regulátor (KIT PH)
V případě zájmu o velkoobchodní odběry nebo zásobování restaurací tímto produktem, kontaktuje naše obchodní oddělení na mailové adrese obchod@molekularka.cz
Regulátor kyselosti někdy označovaný jako Citran sodný, Sodium citrate nebo pH kit, se v molekulární kuchyni využívá především při procesu spherifikace (tvoření sphér, tedy koulí, perel, kaviáru, perel a perliček,..) a to obvykle v případech, kdy je surovina, ze které je sphéra tvořena, z chemického hlediska kyselejší (její pH je nižší než hodnota 6).
S pomocí Regulátoru kyselosti je možno pH těchto kyselejších látek upravit na potřebnou úroveň a proces spherifikace uskutečňovat například i s limetkami, citrónem apod.
Vzhled Krémově bílý prášek
Chuť a aroma Neutrální
Skladování Skladujte při teplotě 5-25ºC. Udržujte v suchu a chladu, optimálně mimo dosah světla
Trvanlivost 24 měsíců
Dávkování je závislé na pH suroviny, do které je vmícháván k tomu, aby byla zmírněna její kyselost a dosaženo pH obvykle rovné hodnotě 6, pokud není v receptu uvedeno jinak.
Regulátor vmíchávejte do suroviny postupně, po malých dávkách. Po každém přidání a rozmíchání Regulátoru kyselosti v surovině přeměřte pH, abyste zkontrolovali jeho hodnotu.