GelCrem Hot

Kód položky: 43s58050040
500g

V případě zájmu o velkoobchodní odběry nebo zásobování restaurací tímto produktem, kontaktuje naše obchodní oddělení na mailové adrese obchod@molekularka.cz

V současné době tento produkt na OBJEDNÁNÍ

 

Z pohledu použití je Gelcrem řazen mezi zahušťovadla. Může být použit jako náhrada vajec, kukuřičného škrobu nebo dokonce jako alternativu za Gelespesu (Xantanu)

GelCrem Hot je surovinou, která je separována z pšeničného škrobu. Díky tomu tak může být používána pro přípravu všech 100% vegetariánských a veganských jídel

GelCrem Hot je vhodným zahušťovadlem zejména tam, kde je nutné pokrm zahřívat na více jak 90°C

GelCrem se používá jako náhrada za Gelespesu (Xantanu) také všude tam, kde by bylo třeba přidávat hodně Gelespesy. Pokud je totiž nutno přidávat do pokrmu hodně Gelespesy hodně, může se pokrm stát hodně „elastickým“, což může být v některých případech nevyhovující a při zpracování velmi nepohodlné.


Vlastnosti

  • Na rozdíl od GelCrem Cold, který se dobře rozpouští a pokrmy zahušťuje ve studeném prostředí bez potřeby zahřívání, je nutné k aktivaci zahušťování GelCrem Hot zahřát minimálně na teplotu 90°C
  • GelCrem Hot se však paradoxně hodí k zahušťování zamražovaných pokrmů lépe než GelCreme Cold. S GelCremem Hot je po rozmražení více stabilní, neštěpí se
  • GelCrem Hot je stabilní i ve velmi kyselém prostředí
  • Zahušťuje bez vzniku „elastického“ efektu
  • Získaná struktura s GelCremem je srovnatelná se strukturou pokrmů, kde jsou používány k zahušťování vajíčka (vaječného lecitinu) nebo kukuřičného škrobu, který musí být pro dosažení zahušťovacího efektu zahříván
  • GelCrem může být použit ve sladkých, ale i slaných receptech
  • Z hlediska bezpečnosti potravin může být GelCrem využíván jako náhrada vajec i tam, kde hrozí díky teplotní nestabilitě prostředí nebo stabilně teplému prostředí kontaminace potravin bakteriemi salmonely
  • V případě, že je GelCrem vmícháván do chladných pokrmů bude třeba použít mixéru nebo ručního šlehače, aby se nevytvořily hrudky


Vzhled Bílý prášek

Chuť a aroma Neutrální
 

Dávkování

Pokud není uvedeno v receptu jinak, pak je GelCrem dávkován v množství 60-80g/l

[icon-1513.jpeg]
591
Vytisknout Poslat na email