ProMousse

Kód položky: 43s2180064
175g

Jak již sám název výrobku napovídá, jedná se o texturovač, tedy látku, která ovlivňuje strukturu (konzistenci a vzhled) výsledného produktu.
Detailněji pak spadá do skupiny látek, která je souhrnně označována jako stabilizátory.

Základem tohoto výrobku je směs sestávající z:

  • mléčných bílkovin
  • stabilizátorů rostlinného původu (Agar-agar, Guar guma, Karubin a Alginát)
  • rostlinného tuku
  • sacharidů

Tato směs je navržena tak, aby umožňovala výrobu pěn BEZ použití vajec.

V mnohých případech může být tato alternativa výhodnější nejen z hlediska bezpečnosti a tedy předcházení kontaminaci jídel bakteriemi salmonely, ale zároveň může poskytovat příležitost vyrábět i výrobky, které by jinak alergici na vaječný žloutek, bílek nebo vaječný lecitin vůbec nesměli.

S ProMousse přípravkem vždy dosáhnete hladké, jemně krémové struktury, velmi čisté chuti neovlivněné chutí vajíčka na pozadí.

Použití

  • Zmrzlinové krémy
  • Stabilizace a zahuštění studených omáček
  • Výroba Air pěn, někdy označovaných jako Mousses (+ Instantgel)
  • Výroba pěn a hladkých krémů, kde není žádoucí vejce nebo kde se vejce nepoužívají kvůli chuti
  • Příprava krémů a lehkých pěn, kde se normálně vejce používají a ProMOuse se tak stává bezpečnější alternativou nebo alternativou pro alergiky. Příkladem může být Creme Anglese nebo Paté á Bombe
  • ProMousse může být velmi snadno kombinován se šlehačkou, ovocnými pyré, bylinnými pyré, čokoládou,...
  • Nejlepšího výsledku dosáhuje ProMousse po 24 hodinách odpočinku v chladnu
  • Ve spojení s Espuma Whipperem a Instantgelem mohou být vyráběny chlazené pusinky
Vlastnosti
  • Dobře se rozpouští, nemusí být zahříván
  • Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud ponecháte výrobek 24 hodin stát, tedy pokrm budete podávat až na druhý den
  • ProMousse prodlužuje životnost pokrmů díky tomu, že zde neexistuje riziko kontaminace bakteriemi
  • Tento výrobek je velmi jednoduchý na použití, rychlý v přípravě pokrmů, čímž šetří významně čas
  • Používá se jen v chladných a zmražených pokrmech. V teple strácí svou schopnost vytvářet strukturu, rozpouští se a destabilizuje
  • ProMousse však není náhradou za jiné mléčné stabilizátory jako je ProCrema, i když obsahují stejné složky, které jsou však v jiných poměrech a proporcích, což má vliv na konečný výsledek
  • Pokud ProMousse budete používat do pokrmů s vyšším obsahem tuků, bude třeba použít k dosažení uspokojivého výsledku šlehače nebo přídavek trochy vody, aby se proces emulgace usnadnil

Vzhled Bílý prášek

Chut‘ a aroma Lehce sladká

Skladování Skladujte uzavřený na chladném, suchém a temném místě

Trvanlivost 24 měsíců

Dávkování

Dávkování podle receptů. Obecně však platí, že pro stabilní pěnu (např. Creme Anglese) se používá základní poměr 10:5 (10 dílů suroviny, 5 dílů ProMouse texturovače)

 

 

   

[icon-1379.jpeg]
303
Vytisknout Poslat na email