Prosorbet

Kód položky: 43s2180061
175g

ProSorbet je surovinou zcela přírodního původu.

S pomocí přípravku ProSorbet se vám podaří vyřešit hned 4 problémy, které se při výrobě sorbetů často objevují, a které budete muset řešit, pokud budete chtít mít finální produkt perfektní. Jsou jimi:

  • Oddělování vodních molekul od ostatních součástí při zamražování nebo při rozmražování sorbetu (v době, kdy jej servírujete nebo jste nuceni opětovně uložit do mrazničky)

ProSorbet působí jako stabilizátor, který dokáže zabránit tomu, aby nedocházelo k   nepříjemnému oddělení tekutiny, v níž jsou obsaženy vodní molekuly , od ostatních součástí, které jsou ve zmrzlině obsaženy
Stabilizártor také napomáhá k zapracování vzduchu do zmrzliny, čímž se krém stává nadýchanější a v ústech lahodnější

  • ProSorbet má také účinek emulgátoru. S jeho pomocí se vám tak podaří spojit tukové a vodní molekuly. Sorbet bude mít hladkou texturu i po zamražení. ProSorbet díky emulgačním vlastnostem zabrání tomu, aby se sorbet rychle roztával v době jeho servírování
  • V případě, že zmrzlinový základ obsahuje tuky je s ProSorbetem do zmrzliny dodáván rostlinný protein, který významně zlepšuje texturu sorbetu
  • V případě, že sorbetový základ obsahuje mix cukrů, usnadňuje ProSorbet ejich dávkování neboť zrychluje jejich zapracovávání do směsi

Vlastnosti

  • Snadné a rychlé zapracování
  • Používá se do studených směsí, nezahřívá se

Dávkování

Pokud není v konkrétním receptu uvedeno jinak, používá se ProSorbet v poměru 100g  na 1 kg směsi.
 

Návod k použití

Používá se do studených směsí bez nutnosti ohřevu
 

karubin (E410),  dextróza, mléčný protein, želatina, pektin (E440), carrageeen (E407)

[icon-1377.jpeg]
207
Vytisknout Poslat na email