Mouka tempura

Kód položky: 43s2030007
320g

Tempura bývá obvykle používána pro tzv. japonský styl fritování, kdy na zelenině, rybách, plodech moře apod. vytváří svěží, lehkou, skvěle křupavou kůrku.
Pokud je správně připravena, není vůbec mastná.

Použití pšeničné tempury je velmi jednoduché a snadné.

Použití

Tempurou můžete obalovat:

  • Ryby, humři, krevety, kraby
  • Zeleninu jako jsou mladé hrachové lusky, baby karotka, dýně ..
  • Různé druhy hub jako jsou shiitake, žampiony, hříbky, ..
  • Bambusové výhonky
  • Ovoce jako jsou banány, ananas,..

Vzhled Krémově bílý prášek

Chuť a aroma Neutrální

Skladování Skladujte při teplotě 5-25ºC. Udržujte v suchu a chladu, optimálně mimo dosah světla

Trvanlivost 24 měsíců
 

Dávkování

Pokud není v receptu uvedeno jinak, pak je dávkování velmi snadné.
100g tempury / 100 ml vody
 

Návod k použití

1. Prvním předpokladem pro správně vytvořenou tempuru je hluboká fritéza nebo hrnec s rozpáleným olejem

2. Zeleninu, rybu, mořské plody, apod. osolte a odložte stranou

3.Tempuru smíchejte v misce s hodně studenou vodou. Místo běžné vody můžete použít také perlivou vodu, šumivé víno apod.
Postupujte tak, že budete Tempuru vmíchávat do vody nikoli tak, že byste nalévali vodu do tempury. Výsledná konzistence směsi by měla připomínat rozteklou zmrzlinu

3. Jakmile je směs připravena, obalte první kousek a ihned jej ponořte do 180°C rozehřátého oleje. Smažte 2-4 minuty podle toho, jakou a o jaké velikosti máte surovinu
Takto postupně opečte všechny kousky, které máte nachystány.

Do oleje nenořte moc kousků najednou, aby vám olej nezchladl a vy neztratili efekt teplotního rozdílu studené směsi a horkého oleje. Nevznikla by vám nadýchaná křupavá kůrka. Při pečení musíte slyšet praskání a šumění rychle nabývající tempury.

 

Pak stačí již jen naservírovat.
Hotovým tempurám chuťově svědčí limetka nebo citrón.

 

        

[icon-1417.jpeg]
242
Vytisknout Poslat na email