Vytisknout článek
Poslat na email
 

Jak připravit ovocný kaviár

Jak připravit  ovocný kaviár

S ovocným kaviárem nikdy neprohloupíte. Vaše dezerty i jednohubky budou s pomocí jednoduchého triku rázem středem obdivu vašich hostů. Příprava ovocného nebo zeleninového kaviáru je velmi jednoduchá. Pojďte se s námi podívat na to, jak se připravují zářivě oranžové perličky.

 

 Ovocný nebo zeleninový kaviár

Pro přípravu falešného kaviáru můžete zvolit jakékoli ovoce, zeleninu ba dokonce i alkohol.

Tento postup je vhodný pro všechny tekutiny, které neobsahují vápenné soli. Vápenné soli obsahuje mléko a produkty z něj vyrobené. Pro přípravu perel nebo noků, tedy pro spherifikaci (vytváření koulí) se pak používá jiného postupu, který naleznete zde.

Falešný kaviár také musí být připravován z tekutin, které mají více jak 80% obsah vody.

 

Suroviny

Směs
250 g mrkvové šťávy
20 g cukru
2 lžíce citrónové šťávy
2 g alginátu

Clorurová lázeň
500 ml vody
3 g clorur

Miska s čistou vodou

 

Postup
1. Nejdříve si připravte tekutinu, ze které budete perličky falešného kaviár zhotovovat

2. Jakmile máte šťávu připravenu, přefiltrujte ji přes filtrační sáček (superbag). Je to ze dvou důvodů jednak šťáva bude homogenní, dále v případě použití techniky získání šťávy s ručním mixérem vymačkáte z dužiny veškerou šťávu a hlavně odstranité případná vlákna z ovoce a zeleniny, která by ztěžovala tvorbu malých perliček

3. Do užší hlubší nádoby přelijte získanou šťávu, přidejte cukr, šťávu z citrónu  Alginát.

4. Jakmile tam máte vše přisypáno důkladně rozmixujte s pomocí ponorného mixéru tak, aby nezůstaly žádné žmolky. T

5. Den předem si také připravte také clorurovou lázeň.

6. Nyní za pomoci pipety, kterou můžete koupit v lékárně, pozvolna nakapejte tekutinu (alkohol nebo ovocnou či zeleninovou šťávu) do clorurové lázně.

7. V lázni ponechejte kuličky kaviáru stát . Poté je přesuňte z clorurové lázně do misky s čistou vodou. A je hotovo.